Inca o dorinta implinita!

img1427_1_o

Am ajuns in orasul nordic si rece, OSLO! Aerul atit de curat, lumea atit de linistita, orasul atit de viu!

Desi timp a fost putin, mi-am creat o impresie frumoasa despre Oslo. Este un oras cu cladiri scunde, strazi incurcate, oameni inalti. Un oras verde cu multe monumente. Un loc unde iti poti petrece o vacanta de vara, cu zilele lungi si nopti albe.

img1338_0_o

Tinerii norvegieni sint rebeli, de altfel ca toate popoarele nordice. Lumea isi gaseste ocupatii dragi inimii, vind flori, incleie anunturi, cinta in strada, confectioneaza suvenire. Dragi imi sint magazinele mici de la coltul strazii in care poti gasi sute de lucruri caracteristice tarii in care te afli. Bunaoara, in Amsterdam, la coltul strazii vei gasi seminte de lalele, si prajituri cu marihuana, iar in Oslo, fiindca totusi e mai frig, lumea prefera sa vinda tot felul de caciuli, fulare, blanuri si miniature ale monumentelor sau vikingi.

img1292_0_o

Se merge mult pe jos, pentru ca e frumos, e verde, e aer proaspat, sint multe balti, totul este viu. Ciclisti, mame cu copii, tatici dupa cumparaturi, lumea traieste din plin, aerul miroase a flori, iar turistii au zimbetul pina la urechi!

img1343_0_o
img1376_0_o

Unele destinatii de acest fel te face sa te rupi un pic de realitate si sa privesti lucrurile sub un alt unghi. Cu plaminii plini de aer rece nordic, revii la rutina de fiecare zi, insa gindesti diferit, gindesti mai liber.

Mi-am amintit, cu drag, de casa. Primavara, mama deschidea usile casei pentru toata ziua, ca sa intre soarele!!

As reveni la Oslo. Acest oras este romantic!

img1386_0_o

Share: