Farmecul sezonului rece al anului sint sarbatorile de iarna. Si nu sarbatoarea in sine te bucura, ci atmosfera si felul in care oamenii anticipeaza.

In centrul Dusseldorf-ului, la fel ca in majoritatea oraselor europene, in jurul pomului de Craciun, s-au ridicat casute din lemn, care comercializeaza tot felul de gustosenii si bunataturi traditionale nemtesti, asa numitul Market de Craciun, pe care localnicii il asteapta cu sufletul la gura, iar turistii ard de nerabdare sa cumpere cadouri.

dusseldorf


dus2_0_o

dus7_0_o

Fiecare oras este impodobit in felul sau, mai mult sau mai putin identic, Dusseldorful face parte din topul oraselor deosebit-decorate. Datorita stradutelor inguste si tersalor dragalase cu doar citeva mese, orasul capata un aspect de poveste. Ti se pare ca dupa urmatoarea casa o sa apara Mos Craciun si Alba ca Zapada 🙂

dus6_0_o

Imbulzeala si zeci de oameni care stau in rind la o ceasca de izvar, cercurile mici de prieteni care se formeaza in jurul casutelor, zumzetul vorbelor si risete care se inalta deasupra aburului de vin, magia sarabatorilor e pretutindeni. Locul te vrajeste si ademeneste. Te simti in siguranta pentru ca asa sint oamenii, educati si moderni.

dus1_0_o

Ajuns prin fermecatul Dusseldorf este neaparat sa gusti traditionalul hot-dog cu cirnacior de porc sau gaina, vestitii munti de cartofi free, kilogramele de nucusoare in ciocolata sau castani prajiti. Trecind la desert nu poti merge pe alaturi de blinele. Ciocolata sau nemtescul “blinele cu zahar si scortisoara”. Uhhhh…Atit de bun!

Daca stai la indoiala unde sa petreci Craciunul, cumpara-ti bilet intr-o directie spre micutul orasel german Dusseldorf. O sa petreci clipe memorabile alaturi de oameni buni, atmosfera calda, berarii, cafenele, terase si bazaruri cu tot felul de obiecte hand made. Atunci cind te vei trezi din aromele de Craciun, vei lua calea intoarsa 🙂

dus4_0_o

dus5_0_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dus9_0_o

*Magia de Craciun e pretutindeni*

Sarbatori Fericite!

Share: