Citisem despre detoxifiere, practicam un mod de viață destul de sănătos (din câte mi se părea), mai luam suplimente alimentare pentru „a ajuta„ organismul să lupte cu regimul tulburător pe care îl aveam. Însă atunci când zbori Est, Vest, Nord, Sud în aceeași lună, schimbi fusuri orare la fiecare două zile, înlocuiești ziua cu noaptea și micul dejun cu cina, organismul se epuizează. Insomnii, după care zile întregi petrecute cu fața în pernă, dureri de spate și de încheieturi, dureri intestinale, ten problematic, energie- zero, oboseală cronică, dureri de cap necruțătoare… Știam că toate sunt efecte secundare ale jobului meu. Cu toate acestea, ultima picătură a fost o scrisoare de preîntâmpinare din partea angajatorului, precum că mi-am folosit toate zilele libere de la serviciu pe un an înainte și că ar trebui să consult un specialist pentru a-mi reveni cât mai repede, fără consecințe mai grave pentru scara carieristă. Mergând la doctori diferiți, concluziile erau similare: Epuizare! Desigur nu m-am așteptat la vreun tratament (somn mai mult, alimentație mai bună,  hidratare și sport), pentru că trebuia să continui să zbor, în acea stare în care „singură m-am adus„.

Știam unde trebuie să merg. Aveam „pilula de salvare„ în gând de ceva timp deja, locul fiind sfătuit de un prieten.

Când nu îți poți regenera energia, durerile îți limitează mișcările, iar 12 ore pe zi nu te mai satură de somn, înțelegi că e timpul să schimbi vacanța de toamnă pe un program de detoxifiere, să îți purifici corpul, mintea și spiritul.

Și pentru că Atsumi Retreat Healing Center este primul Centru de Detox deschis în Phuket, Thailanda, eram sigură că am făcut o alegere corectă. Faptul că am ales sezonul ploios tot nu este o întâmplare. Nu am mai alergat în ploaie caldă de mulți ani.

WP_20160928_09_05_15_Pro

Am făcut cunoștință cu programul de detoxifiere de pe site-ul oficial, mi s-a părut că o să ajung pe câteva zile în Paradis. M-a așteptat însă un program greu, în care am aflat ce este „criza de purificare„.

**Acest text este pur informativ și reflectă experiența mea proprie!!! Pe toată durata programului de detoxifiere am fost monitorizată de specialiști, nutriționiști, antrenori, specialiști în yoga și de Mama Natură.

Ajunși și cazați la miezul nopții în beznă cumplită, nu am văzut cum arăta curtea. Pe masă am găsit o scrisorică „În frigider găsiți o salată. Vă rugăm să o serviți. S-ar putea să fie ultima masă pentru săptămâna ce urmează„. Începutul era promițător.

95A0D8B7-9B22-43A9-A470-EF5B62D114EF

 

Toată noaptea a plouat. Am avut insomnie. Trezirea la 06:40. Am ieșit în curte și am înmărmurit. Vegetația! Fluturii uriași! Culorile, aromele, prospețimea tropicală! Frumos! Viu!

WP_20160928_09_48_46_Pro

WP_20161002_07_14_02_Pro

Am măsurat nivelul PH-ului. Am discutat cu nutriționistul și am decis care program de detoxifiere este mai potrivit stilului meu de viață și condiției mele fizice. Mi s-a oferit literatură. Am mers să întâlnesc echipa.

Toate diminețile începeau la fel, cu ceai Kamboja, suc de iarbă de grâu, ceai de ghimbir, lămâie și miere, discuții în grup și…colema.

WP_20160929_05_19_45_Pro  WP_20160929_05_26_35_Pro  WP_20160929_05_48_39_Pro (2)

Colema sau irigarea colonului este o practică veche de a curăța intestinele de depuneri și rămășițe care stau „prinse„ în relieful intestinelor (uneori zeci de ani). Aceste depuneri se învelesc, de-a lungul timpului, cu mucus intestinal și formează „pietre intestinale„ care încapsulează colesterol, zahăr și toxine, și hrănesc paraziții. Aceste pietre pot fi eliminate prin irigare de colon.

Irigarea colonului a fost (undeva, încă mai este ) practicată de yogi, care se băgau în râu până la brâu și trăgeau apă prin rect, astfel spălând intestinele. În prezent a te băga în râu este, probabil, o idee nu prea bună, ținând cont de situația ecologică.

**Dieta mea conținea probiotice pentru restabilirea florei intestinale.

Îmi auto-administram câte două coleme pe zi, fiecare având câte 10 litri. Alternam colema cu cafea (un puternic detoxifiant pentru intestine), cu usturoi (pentru eliminarea paraziților) sau cu vitamina C (pentru imunizare). Scopul colemei este să elimine placa de mucoid.

Atunci când noi ne naștem, intestinele noastre sunt alcaline. Consumând produse (carne, alcool, dulciuri, lactate, medicamente etc.) care formează mediu acid, străin decât cel natural și pentru a se proteja de aciditate, intestinul elimină un mucus în care se învelește, formând placa de mucoid. Astfel, de la naștere, noi purtăm cu noi în abdomen acest amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice: http://m.doctorulzilei.ro/moartea-incepe-in-colon-cum-iti-cureti-colonul-ca-sa-eviti-90-din-boli/

Masajul relaxează, liniștește, te invită să-ți înțelegi corpul, să simți elasticitatea tendoanelor. Masajul tratează. V-ați întrebat vreodată de ce se înfundă nasul atunci când faceți masaj? Toxinele sunt alungate de acolo, de unde le este bine (din încheieturi, noduri limfatice) și caută „ieșirea de urgență„. Cel mai aproape sunt sinusurile nazale și urina. Este necesar să consumăm multă apă după masaj, pentru a elimina cât mai multe toxine din organismul nostru.

Hidratarea. Mi s-a indicat să beau 4 sau 5 litri de apă pe zi. Pe lângă apă mai consumam ceaiuri herbale calde, smoothie-uri (pentru masă musculară, anti candida, imunizare), diferite băuturi antiinflamatoare, detoxifiante naturale și, desigur, apă de cocos (electroliți).

WP_20161003_08_15_23_Pro    31831596-B294-4E65-9BFC-3B8196E0D3BF

WP_20160929_08_56_26_Pro FB87A18B-0BC9-49EA-9A44-3E2BE57AE2C0 1F37FE0C-E71D-4AF9-8307-37707F43CCD5

WP_20160929_14_43_00_ProB088152A-7A91-49D8-ABDB-93127BD5FFB6

Sauna cu abur sau sauna pe lemne este extraordinar de benefică și necesară pentru detoxifiere. Prin transpirație se elimină până la 30% din toxine, la fel ca prin ficat. Hidratarea și sauna sunt prietene bune, mai ales că ne răsplătesc cu piele catifelată și ten sănătos!

2DC9DBAC-2183-4611-A077-05D8B07CEEF8

Criza de detoxifiere sau criza de vindecare vine pe neașteptate! Este acea stare în care vei ajunge neapărat, atunci când îți purifici organismul de toxine. Această criză este extrem de benefică și necesară, și indică, pe măsură, cât de grav intoxicat ești. Simptomele sunt nenumărate și diferite la fiecare în parte. Criza mea a venit în ziua a treia. Aveam dureri abdominale severe, greață, dureri de cap, mă simțeam epuizată și bolnavă. Am refuzat lichidele. Tot în ziua a treia am eliminat și prima placă de mucoid. Tot în ziua a treia am eliminat paraziți.

Paraziți și viermi intestinali. 20% din copii și 50% din maturi au paraziți! Acești paraziți se hrănesc cu substanțele nutritive din organismul nostru. Fiziologic, omul asimilează doar 10% din nutrițiile pe care le consumă. Atunci când găzduim paraziți, procentul de asimilare devine și mai mic. Consecințe? Scăderea imunității, dureri abdominale și de stomac, alergii alimentare, anemie, stări de greață, constipație sau diaree, gaze intestinale. Copiii nu dorm bine noaptea, scrâșnesc din dinți, sunt hiperactivi.

Cel mai bizar este că omul poate găzdui peste 1000 de specii de paraziți, iar în laborator se depistează doar câteva. De aceea rezultatele analizelor, foarte des, vin negative. Cu toate acestea putem fi contaminați și nevoiți „să împărțim„ nutrienții valoroși pentru alimentarea creierului, organelor, părului și unghiilor.

Pe durata detoxifierii, înainte de somn beam un mic cocktail (aprox 100 gr). O băutură care detoxifică ficatul și elimină „oaspeții nedoriți„. Rețeta este simplă: 2/3 ulei virgin de olive, 1/3 usturoi pisat, lime stors și ghimbir pisat (mai mult pentru gust). Acest „mujdei„ gustos îl beam înainte de somn și mă culcam pe partea dreaptă pentru 20 de minute.

**Adăugați la apa pe care o beți puțin oțet de mere (2, 3 lingurițe), pentru a omorî ouăle de paraziți. Vă plac sushi cu pește crud? Mâncați ghimbir și wasabi!!!

Este o practică greșită să mâncăm atunci când suntem bolnavi, ca „să ajutăm organismul„. Animalele nu mănâncă deloc când sunt bolnave! Să învățăm de la ele. Corpul uman dispune de propriile mecanisme de auto-vindecare şi auto-purificare. Din păcate, noi trăim printre mâncare. Tentație este peste tot. Adaosurile alimentare ne fac dependenți de gusturi. Ascultați-Vă corpul și nu Vă lăsați duși în eroare de trucurile de marketing. Nutriționistul ne-a sfătuit să evităm alimentele dăunătoare, însă, dacă avem pofte mari, să consumăm porții mici, foarte mici. Pentru a testa rezistența (nu mâncasem deja de trei zile), am vizitat Night Market. Torturăăă!!!

WP_20161001_15_25_23_Pro (3) WP_20161001_15_28_22_Pro (2)WP_20161001_15_34_44_Pro (2) WP_20161001_15_36_49_Pro (2)

Câteva rezultate după Atsumi Detox:

  • Energie vulcanică. 8 ore de somn acum sunt suficiente!
  • Respirație mai profundă. Exercițiile de respirație au avut un rol aparte.
  • Acuitate a mirosului și mai ales a gustului! Cât de gustoasă și aromată este acum mâncarea fără strop de sare. Chiar!
  • Piele netedă, catifelată. Masajul cu ulei crud de cocos și sauna și-au făcut efectul!
  • Memorie mai bună, gândire mai clară și…
  • Liniște sufletească!

7BB77D8C-9C0F-4F07-8B75-CE06DF8DBDAF B7A7F961-8F2A-470D-AF27-B27E0AB0ED45

După ce vezi toate toxinele și paraziții eliminați prin colemă și placa de mucoid, înțelegi cât de mult supărăm propriul organism atunci când consumăm alimente de proastă calitate și în exces. Doar atunci înțelegi ce investiție importantă și de lungă durată ai făcut în propriul corp și propria minte, alegând programul de detoxifiere în loc de o călătorie. Orele de meditație, yoga, thai box, exercițiile de respirație, plimbările pe plajă la răsăritul soarelui, urcarea muntelui prin ploaie îți dăruiesc acea asigurare spirituală, acea balanță, liniște și răbdare cu propriile gânduri.

Ai timp să urmărești acel melc pe frunză. Și plouă! În sfârșit, observi cum plouă!

WP_20160930_04_01_57_Pro

Pentru întrebări referitoare la programe de detoxifiere, condiții și prețuri: www.atsumihealing.com

Sănătate, pace și vindecare!WP_20160929_04_50_04_Pro (2)

 

 

Share: