Bine am ajuns si in Roma, orasul saruturilor, mirosului de flori si vin sec.

flori
Cele 5 ore si 55 minute spre Roma au trecut repede si usor, anticipind intilnirea cu orasul de piatra, havuzuri si felinare. Ajunsa la hotel, cu nerabdare am facut rutina de check in si despachetare, am luat harta de la receptie si am prins autobusul spre centrul istoric al orasului.
Am petrecut seara, intilnit apusul si explorat orasul in noapte. Galagios la inceput, apoi liniste, apoi tacere asurzitoare in strazile inguste si doar apa din izvoare si havuzuri te ademeneste.

coloseum

1174945_10201958709553797_530765934_n_0_o1175147_10201958727554247_135302770_n_0_o

Fiecare statuie si bloc este un monument cu istorie in spate. Arhitectura seculara si curbele fiecarui balcon, fiecarui havuz, felinarele de fier si ferestre cu rame de lemn te fac sa te scufunzi in ani si sa savurezi timpul.

ferestre cu rame de lemn

Printre altele, in fata apar si magazine cu reduceri care te ademenesc rau de tot. Bucuria mare este ca reducerile de 70% exista intr-adevar :), chiar si la Prada si Valentino.

Aproape de vestitul Pantheon sint strazi inguste cu restaurante si terase. Seara se aprind luminarile si felinarele, se toarna vinul aromat si se serveste pasta delicioasa. Gazdele te rasfata cum pot ei mai italieneste, iar negustorii din strazi care vind picturi in acuarela si trandafiri iti zimbesc in speranta de a-ti cistiga atentia.

Desigur ca cel mai important loc este havuzul Trevi, unde toti arunca monede si gindesc dorinte. Simti atita optimism in aer!

kapika
Lucruri de mentionat, fara GPS in Roma te ratacesti dupa prima intersectie, chiar si cu harta in mina si apa din havuzuri este potabila.

As spune ca Roma este a doua mea destinatie preferata de pina cum. Frumos, curat, indragostiti care se saruta si se cuprind, cerul deschis asupra capului si zimbete. Pur si simplu un oras care te relaxeaza si te cheama inapoi inainte de a avea intentia de a-l parasi.

reduceri

 

Enjoy your life…traveling!

Share: